علائم و نشانه های مادر در هفته بیست و هشتم بارداری
هفته بیست و هشتم بارداری شروع سه ماهه سوم بارداری می باشد. به دلیل ورود مادر به شرایط جدید، هفته بیست و هشتم بارداری در تقویم هفتگی بارداری اهمیت ویژه ای دارد. علائم و حالات مادر از هفته 28 بارداری به بعد، نزدیک علائم زایمان شده و کودک به مرور در حالت زایمان قرار خواهد گرفت.
در این مطلب با این موارد آشنا می شوید
هفته بیست و هشتم بارداری شروع سه ماهه سوم بارداری می باشد. به دلیل ورود مادر به شرایط جدید، هفته بیست و هشتم بارداری در تقویم هفتگی بارداری اهمیت ویژه ای دارد. علائم و حالات مادر از هفته 28 بارداری به بعد، نزدیک علائم زایمان شده و کودک به مرور در حالت زایمان قرار خواهد گرفت.مهمترین کار مادر در این هفته استراحت کردن و پیگیری تغذیه سالم و مقوی می باشد. فشار آوردن بیش از حد و انجام فعالیت های سنگین در هفته بیست و هشتم بارداری، ممکن است عوارض خطرناکی برای کودک داشته باشد.
اندازه کودک در هفته بیست و هشتم بارداری
در هفته بیست و هشتم بارداری کودک به اندازه یک بادمجان به طول 37.5 سانتی متر و وزن 997 گرم می باشد. در این هفته کودک در حال تکمیل جذب چربی به بدن و نزدیک شدن به وزن و اندازه زمان تولد می باشد.
مادر در هفته بیست و هشتم چند ماهه باردار است؟
هفته بیست و هشتم بارداری ورود مادر به سه ماهه سوم بارداری است. مادر در این هفته 7 ماهگی بارداری خود را شروع می کند. یکی از عوارض این هفته می تواند فراموشی باشد که کاملا طبیعی خواهد بود. در این حالت مادر ممکن است، اموری مثل تایم بارداری خود را فراموش کند.
علائم و نشانه های مادر در هفته بیست و هشتم بارداری
به دلیل رشد کودک در هفته بیست و هشتم و اشغال فضای زیادی از شکم مادر، مادر در این هفته علائم جدیدی را تجربه خواهد کرد. شایع ترین علائم مادر در هفته بیست و هشتم بارداری عبارت اند از:
مشکلات خواب
فعالیت های هورمونی و مشکلات مربوط به اشغال فضای کودک، مادر را در این هفته ممکن است بی خواب کند.
تنگی نفس
رشدکودک باعث اشغال فضای زیاد شکم شده و ریه ها را تحت فشار قرار می دهد، این مساله نفس کشیدن را برای مادر دشوار خواهد کرد.
بدن درد
فعالیت های هورمونی و رشد کودک در این هفته باعث ایجاد درد های عضلانی در مادر می شود. برای کاهش این عوارض مادر باید حرکات کششی و ورزش هایی مثل یوگا را پیگیری کند. انجام ماساژ و استفاده از کمربندهای بارداری نیز در کاهش این عارضه بسیار موثر می باشند.
انقباضات براکستون هیکس
انقباضات براکستون هیکس انقاباضات لحظه ای هستند که در مادر برای آماده سازی زایمان ایجاد می شوند. این انقباضات موقتی بوده و به صورت لحضه ای در تایم های مختلف ایجاد می شوند. در صورتی که این انقباضات ادامه دار و طولانی شدند، مادر برای بررسی باید به پزشک مراجعه کند.
خروج قطرات شیر از سینه مادر
سینه های مادر در هفته بیست و هشتم بارداری در حال آماده سازی اولین غذای کودک به نام آغوز می باشد. در این حالت ممکن است قطراتی از شیر تولید شده، از سینه خارج شود.
تجربه بارداری در هفته بیست و هشتم
مادر تا این مرحله علائم سخت و آزار دهنده ای را تجربه کرده است. از هفته بیست و هشتم بارداری به بعد نیز مادر علائم جدیدی مثل گرفتگی عضلات و تنگی نفس را تجربه خواهد کرد. این مساله ممکن است باعث خستگی و کلافگی مادر شود، برای حفظ روحیه، مادر به آینده روشن خود با فرزندش و موقتی بودن این مشکلات فکر کند.
حالت شکم مادر در هفته بیست و هشتم بارداری
در صورتی که مادر دوقلو باردار نباشد، در این هفته پزشکان اقدام به اندازه گیری شکم او خواهند کرد. در حالت طبیعی، فاصله بین استخوان شرمگاه تا بالای رحم مادر باید 26 – 30 سانتی متر باشد. اندازه گیری فاصله استخوان شرمگاه تا رحم به پزشک در بررسی سلامتی و میزان رشد کودک کمک می کند.
مادر در چه هفته ای شروع به شمردن لگد های کودک خود کند؟
پزشکان به مادران توصیه می کنند که از هفته بیست و هشتم بارداری اقدام به شمارش تعداد ضربات کودک کنند. مادر برای انجام این کار باید یک زمان را انتخاب کرده و زمان رسیدن ضربات کودک به 10 عدد را محاسبه کند. در صورتی که کودک در کمتر از 2 ساعت 10 ضربه بزند در شرایط طبیعی و نرمال قرار دارد.
در روزهای بعد دقیقا در همین زمان آزمایش اول این آزمایش را دوباره تکرار و تایم رسیدن به 10 ضربه مجدد محاسبه شود. با انجام چندباره این آزمایش، زمان حدودی و تعداد ضربات کودک به دست می آید. در صورتی که در زمان و یا تعداد ضربات اختلال و بی نظمی مشاهده شد، مادر برای بررسی سلامتی کودک باید به پزشک مراجعه کند.
سونوگرافی مادر در هفته بیست و هشتم بارداری
کودک در هفته بیست و هشتم بارداری در حال جذب چربی و تمرین تنفس می باشد. ریه های کودک در این هفته به بلوغ رسیده و کودک آماده زندگی در دنیای بیرون می شود. از هفته بیست و هشتم بارداری، مادر احتمالا هر ماه 2 بار توسط پزشک ویزیت خواهد شد.
در صورت تمایل، مادر می تواند درخواست انجام سونوگرافی بدهد. پزشکان البته بیش از 2 بار در طول بارداری، انجام سونوگرافی را لازم نمی دانند. در صورتی که بارداری مادر با عارضه باشد، پزشک ممکن است بیش از 2 بار سونوگرافی در طول بارداری را تجویز کند.
نکات مهم هفته بیست و هشتم بارداری
- مادر بر اساس فرمولی که گفته شد، تعداد و زمان ضربات کودک را محاسبه کند.
- برای برخی مسائل مثل: نحوه زایمان، نام کودک و امورات کودک، مادر مشاوره و تصمیم گیری کند.
- کارهای لازم برای ویزیت بعد از تولد توسط متخصص اطفال انجام شود.
- سیسمونی و لوازم مورد نیاز کودک از قبل مهیا شود.
چک لیست هفته بیست و هشتم بارداری
- برای ویزیت هفته سی ام بارداری برنامه ریزی انجام شود.
- شمارش ضربات جنین پیگیری شود.
- درباره راه های تسکین درد یعد زایمان، مطالعه شود.