زود انزالی چیست و چه عوارضی دارد؟ 7 راه درمان قطعی زود انزالی
طبق آمار بیشترین دلایل اختلافات زناشویی و سردی روابط، نارضایتی جنسی زوجین می باشد. در این مطلب ضمن بررسی زود انزالی به عنوان یکی از بیماری های شایع جنسی، علل و راه های درمان آن را نیز معرفی خواهیم کرد.
در این مطلب با این موارد آشنا می شوید
زود انزالی یکی از بیماری های جنسی شایع در بین زوجین می باشد. رابطه جنسی سالم و پایدار یکی از نیازهای هر انسانی می باشد. سلامت جنسی و رضایت جنسی زوجین، مهمترین عامل گرم شدن بنیان خانواده و افزایش صمیمیت بین خانواده است. طبق آمار بیشترین دلایل اختلافات زناشویی و سردی روابط، نارضایتی جنسی زوجین می باشد. در این مطلب ضمن بررسی زود انزالی به عنوان یکی از بیماری های شایع جنسی، علل و راه های درمان آن را نیز معرفی خواهیم کرد.
انزال چیست؟
قبل از بررسی بیماری زود انزالی، ابتدا باید با مفهوم انزال آشنا شد. انزال به معنی خروج مایع منی از دستگاه تناسلی مرد هنگام تحریک جنسی می باشد. انزال معمولا با تحریک جنسی به وسیله خود ارضایی یا رابطه جنسی اتفاق می افتد. در مواردی فرد به دلیل داشتن بیماری، انزال ناخواسته خواهد داشت.
زود انزالی چیست؟
زودانزالی (Premature ejaculation) به معنی خروج منی از شخص قبل از ارضای جنسی طرفین است. زود انزالی که یک بیماری جنسی مشترک بین زن و مرد می باشد، دلایل مختلف جسمی و روانی دارد .
زود انزالی چند دقیقه است؟
زمان دقیقی برای مدت انزال وجود ندارد. انزال طبیعی و استاندارد به مدت زمان مورد نیاز زوجین بستگی دارد. در صورتی که زوجین از زمان انزال رضایت نداشته و باشند و اصطلاحا زمان انزال، متغایر با زمان ارگاسم جنسی باشد، شخص به بیماری زود انزالی مبتلا است. طبق بررسی آماری، پزشکان تخمین زده اند که مدت زمان مناسب جهت انزال 5:30 دقیقه پس از دخول می باشد.
زود انزالی نشانه چیست؟
درگیر شدن مقطعی افراد به زود انزالی کاملا طبیعی بوده و نیاز به درمان نخواهد داشت. در صورتی که شخص در بیش از نصفی از رابطه های جنسی خود زود انزالی داشته باشد، جهت بررسی و درمان باید به پزشک مراجعه کند. زود انزالی ممکن است نشانه یک مشکل جسمی و یا روانی باشد. ترشحات هورمونی و اختلالات عصبی از دلایل جسمی زود انزالی بوده، اضطراب، استرس و کاهش اعتماد به نفس نیز از دلایل جسمی این عارضه می باشند.
علل زود انزالی چیست؟
همانطور که گفته شد زود انزالی علل مختلف جسمی و روانی دارد. در ادامه مطلب، علل زود انزالی را به صورت تفصیلی بررسی می کنیم.
علل جسمی زود انزالی چیست؟
- دیابت
- مولتیپل اسکلروزیس
- مشکلات پروستات
- مشکلات تیروئید
- برخی داروها
- دلایل بیولوژیکی
دلایل روانی زود انزالی چیست؟
- افسردگی
- استرس
- وجود مشکلات بین زوجین
- نگرانی بابت نارضایتی جنسی شریک جنسی
- احساس گناه بابت عملکرد جنسی
- آموزش ها و اعتقادات نادرست
- انتظارات نادرست از رابطه جنسی
- سرکوب میل جنسی
- کمبود اعتماد به نفس
- شکست عشقی و مشکلات عاطفی
- بی تجربگی جنسی
- تحریک بیش از حد
نقش اختلال نعوظ در زود انزالی؟
اختلال نعوظ به حالتی گفته می شود که در آن آلت تناسلی مرد، قادر به نعوظ کامل یا ماندن در حالت نعوظ نیست. مشکلات روانی و جسمی مثل گردش خون، سبب اختلال نعوظ در مردان شده و کیفیت رابطه جنسی را کاهش می دهد. کاهش کیفیت رابطه جنسی در ادامه منجر به مشکلات مهمی مثل زود انزالی خواهد شد.
معاشقه قبل از دخول چه تاثیری بر زود انزالی دارد؟
انجام معاشقه قبل از دخول بهترین راه به ارگاسم رسیدن زوجین می باشد. 15- 20 دقیقه معاشقه قبل از دخول زوجین را بر انگیخته و ارضای جنسی را برای طرفین ایجاد خواهد کرد. انجام دخول بدون معاشقه سبب تحریک لحظه ای و بیش از حد مرد شده و زود انزالی را درپی خواهد داشت.
تاثیر زود انزالی بر زندگی زناشیویی
در صورتی که مشکل زود انزالی زوجین برطرف نشود، می تواند تاثیر بسیار بدی بر زندگی مشترک بگذارد و حتی به جدایی نیز ختم شود. همانطور که گفته شد علت بسیاری از طلاق های عاطفی و سردی روابط زوجین، مشکلات جنسی می باشد. زود انزالی همچنین علاوه بر تاثیر مستقیم بر کیفیت زندگی زناشویی و ایجاد نارضایتی جنسی، تاثیرات منفی روانی نیز دارد. افسردگی، کاهش اعتماد به نفس، عذاب وجدان و خود آزاری تنها نمونه هایی است که فرد مبتلا به زود انزالی ممکن است با آنها مواجه شود.
آیا دخانیات و الکل باعث زود انزالی می شود؟
کشیدن سیگار با تاثیر مستقیم بر روند گردش خون بدن، خون رسانی به اعضای بدن را مختل می کند. پایین آمدن گردش خون در آلت تناسلی سبب اختلال در نعوظ و زود انزالی می شود. در مورد مصرف الکل همچنین، بر خلاف تصور عموم مردم، نه تنها زمان رابطه جنسی را افزایش نداده بلکه در بلند مدت باعث اختلال هورمون های بدن، اختلال نعوظ و زود انزالی می شود.
7 راه قطعی درمان زود انزالی؟
درمان های متفاوتی برای زود انزالی وجود دارد. زود انزالی علاوه بر درمان دارویی، درمان روانی و درمان طبیعی نیز دارد که در ادامه مطلب به 7 راه درمان قطعی زود انزالی اشاره خواهیم کرد.
مصرف مکمل: مصرف مکمل هایی مثل روی، منیزیم، کلسیم، مس، منگنز و سلنیوم نقش مهمی در جلوگیری از زود انزالی دارند.
روش توقف و شروع: در این روش مرد هنگام دخول، زمانی که احساس انزال می کند، عمل دخول را متوقف کرده و بعد از آرام شدن مجدد رابطه را ادامه دهد. انجام این روش به صورت مداوم، باعث تنظیم زمان انزال شده و از زود انزالی جلوگیری می کند.
درمان گیاهی: استفاده از داروهای گیاهی، یکی از موثرترین راه های درمان زود انزالی می باشد. مهمترین داروهای گیاهی در درمان زود انزالی عبارت اند از: کندر، سیاهدانه، مصطکی و عسل، دمنوش گل میخک، دمنوش زنجبیل با عسل و دمنوش گل گاوزبان .
استفاده از داروهایی که سطح سروتونین مغز را بالا می برد: داروهایی مثل داروهای ضد افسردگی باعث افزایش سطح سروتنین مغز می شوند. افزایش سطح سروتونین مغز باعث تاخیر در انزال شده و زود انزالی را درمان خواهد کرد.
استفاده از پماد و اسپری تاخیری: پماد و اسپری تاخیری باعث کاهش حساسیت آلت تناسلی شده و انزال را به تاخیر می اندازد. پماد و اسپری تاخیری یک درمان موقتی برای زود انزالی بوده و ممکن است در اینده عوارضی نیز به همراه داشته باشد.
استفاده از کاندوم: کاندوم به دلیل داشتن لایه پلاستیکی و مواد تاخیری، باعث از بین بردن تماس سطح پوست به پوست شده و زود انزالی را درمان می کند.
حرکات کششی و تقویت عضله: انجام حرکات کششی و تقویت عضله هایی مثل لگن نیز در درمان زود انزالی بسیار موثر می باشد.
کلام آخر
زود انزالی یک مشکل بسیار شایع در بین زوجین است که ممکن است به صورت موقت و یا مشکل حاد باشد. زود انزالی علاوه بر مشکلات جسمی، ممکن است به دلیل روحی و روانی نیز اتفاق بیافتد. در این مطلب با بیان راه های درمان زود انزالی، به افرادی که به دنبال درمان موثر و مفید برای زود انزالی خود هستند، پیشنهادات مفیدی ارائه شد. توجه به این نکته لازم است که برای درمان دارویی و قطعی زود انزالی، مراجعه به پزشک متخصص ضروری می باشد.