پوسیدگی دندان چرا و چگونه ایجاد می شود؟ | علائم و نشانه های پوسیدگی و خرابی دندان
پوسیدگی دندان یکی از بیماری های دهان و دندان است که افراد جامعه در سنین مختلف را درگیر می کند. در این مطلب ضمن بررسی این بیماری و علائم آن، راه های پیشگیری و درمان پوسیدگی دندان را نیز معرفی می کنیم.
در این مطلب با این موارد آشنا می شوید
بهداشت دهان و دندان یکی از مهمترین مولفه های سلامت بدن می باشد. دهان و دندان انسان مملو از باکتری هایی است که بخشی از آنها مفید وبخشی دیگر آسیب زننده می باشند. این باکتری ها با قرار گرفتن بر روی دندان، لثه و زبان باعث عفونت شده و دندان را سوراخ می کنند. پوسیدگی دندان یکی از بیماری های دهان و دندان است که افراد جامعه در سنین مختلف را درگیر می کند. در این مطلب ضمن بررسی این بیماری و علائم آن، راه های پیشگیری و درمان پوسیدگی و خرابی دندان را نیز معرفی می کنیم.
پوسیدگی دندان چیست
پوسیدگی دندان یکی از بیمارهای شایع دهان و دندان می باشد. در این بیماری بافت های سخت دندان (مینا و عاج) بر اثر ترشحات اسیدی خورنده از باکتری های پوسیدگی زا، باعث پوسیدگی و از بین رفتن دندان می شود. پوسیدگی دندان در هر سنی ممکن است اتفاق بیفتد اما معمولا در جوانان بیشتر مشاهده می شود. ماندن و تمیز نکردن پلاک های دندان که به دلیل غذا خوردن روی دندان ایجاد شده اند از علت های پوسیدگی دندان می باشد.
پوسیدگی و خرابی دندان چرا و چگونه ایجاد می شود
پوسیدگی دندان به دلیل ماندن پلاک ها در بین دندان ها ایجاد می شود. پلاک ها از طریق مصرف غذاهای کربوهبدرات دار، نوشیدنی و غذاهای شیرین ایجاد می شود. در ادامه به بررسی تفصیلی این عوامل می پردازیم.
رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان : مسواک ،نخ دندان و دهان شویه بهترین سلاح برای مقابله با انواع بیماری دهان و دندان می باشد. عدم رعایت این نکات باعث آسیب به دندان شده که پوسیدگی دندان یک نمونه از آن می باشد.
تشکیل پلاک دندانی : غذاهای کربوهیدرات دار،شیرینی و تنقلات باعث ایجاد پلاک بر روی دندان می شود. در صورت ماندن پلاک ها بر روی دندان، اسید موجود در پلاک ها باعث سوراخ شدن و پوسیدگی دندان شود.
خشکی دهان : تشرح بزاق می تواند باعث از بین رفتن پلاک های دندان شود، دهان خشک بستر مناسبی برای رشد پلاک ها و پوسیدگی دندان می باشد.
مواد خوراکی و نوشیدنی های گازدار : همانگونه که گفته شد غذاهای کربوهیدرات دار و نوشیدنی های شیرین و گازدار باعث ایجاد پلاک دندان می شود. در صورت تمیز نکردن دندان باعث پوسیدگی می شود.
بیماری : رفلاکس و برگشت اسید معده یکی از عوامل جدی برای پوسیدگی می باشد.
دخانیات : دخانیات یکی از عوامل مهم پوسیدگی دندان می باشد، نیکوتین موجود در سیگار باعث ایجاد التهابات لثه و پوسیدگی دندان می باشد.
علائم و نشانه های پوسیدگی دندان چیست
پوسیدگی دندانها به مرور زمان و تدریجی اتفاق می افتد، بنابراین تشخیص به موقع می تواند از آسیب بیشتر دندانتان جلوگیری کند. در ادامه مطلب علائم پوسیدگی و خرابی دندان را بررسی می کنیم.
احساس درد در دندان : احساس درد در دندان ها می تواند یکی از علت های پوسیدگی باشد.
عدم توانایی در جویدن : احساس فشار زیاد هنگام جویدن غذا نشانه پوسیدگی دندان می باشد.
وجود لکه : لکه های سیاه و سوراخ روی دندان نیز یکی از علائم پوسیدگی دندان می باشد.
چرک : چرک در اطراف دندان نیز یکی از علائم پوسیدگی دندان می باشد.
راه های جلوگیری از بیماری پوسیدگی دندان
رعایت بهداشت دهان و دندان به شما در جلوگیری از ابتلا به بیماری های دهان و دندان کمک می کند. رعایت نکات زیر می تواند احتمال ابتلای شما به پوسیدگی دندان را کاهش دهد.
- حداقل روزی دو بار با خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک بزنید
- با آب نمک و دهانشویه روزانه قرقره کنید
- معاینه مرتب دندان ها توسط دندانپزشک
- مصرف آب حاوی فلوراید
- عدم استفاده از میان وعده های زیاد
- پیگیری رژیم غذایی سالم
بهترین راه های درمان پوسیدگی دندان چیست
پوسیدگی و خرابی دندان یک بیمای سرایت پذیر می باشد. بنابراین به محض دیدن علامت ها و یا احساس درد به دندانپزشک مراجعه کرده و تحت درمان قرار بگیرید. پوسیدگی دندان به دو روش خانگی و پزشکی درمان می شود. در ادامه به بررسی روش های درمان پزشکی پوسیدگی دندان می پردازیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد درمان خانگی پوسیدگی دندان ها می توانید مقاله روش درمان خانگی پوسیدگی دندان ر ا مطالعه کنید.
فلوراید درمانی : فلوراید یک ماده معدنی است که به تقویت مینای دندان و باز سازی مواد معدنی در ساختار دندان کمک می کند. درصورتی که پوسیدگی دندان در مراحل اولیه است می توانید از این راه استفاده کنید.
پر کردن دندان : پوسیدگی در صورتی که همراه با ایجاد حفره باشد، پزشک از این روش استفاده می کند.
عصب کشی : پوسیدگی های عمیق در صورتی که باعث عفونت مغز دندان شوند جهت درمان نیاز به عصب کشی دارند.
کشیدن دندان : در صورتی که عفونت مغز دندان قابل ترمیم نباشد جهت جلوگیری از پوسیدگی سایر دندان ها پزشک دندان شما را می کشد.
نتیجه گیری
بهداشت دهان و دندان یکی از مهمترین مولفه های سلامت بدن می باشد. رعایت بهداشت دهان از ابتلای فرد به بیماری هایی همچون پوسیدگی دندان جلوگیری می کند. در این مقاله با بررسی عوامل، علائم و راه های درمان پوسیدگی و خرابی دندان اطلاعات مفیدی جهت پیشگیری یا درمان به موقع در اختیار شما قرار گرفت.