سلامت جسمقلب و عروق
شایع ترین بیماری های قلبی عروقی را بشناسید
بیماری های قلب و عروق (Cardiovascular disease) به بیماری هایی گفته می شوند که دستگاه گردش خون را تحت تاثیر قرار می دهند.
بیماری های قلبی عروقی را بهتر بشناسید و همچنین راه های پیشگیری از این بیماری را یاد بگیرید
بیماری های قلب و عروق
بیماریهای قلب و عروق (Cardiovascular disease) به بیماری هایی گفته می شوند که دستگاه گردش خون را تحت تاثیر قرار می دهند. این بیماری ها در قلب و عروق همچون سرخ رگ ها، مویرگ ها و سیاه رگ ها ایجاد می شوند. بر اساس آمار اولین عامل مرگ و میر در ایران بیماری های قلبی هستند. در ادامه این مطلب به بررسی انواع بیماری های قلبی عروقی و علت های آن می پردازیم.
شایع ترین بیماری های قلب و عروق را بشناسید
عده ای بیماری های قلب و عروق را مختص در حمله قلبی می دانند در حالی که بیماری های این دسته انواع مختلفی دارد. در ادامه به انواع بیماری های قلبی اشاره خواهیم کرد.
-
بیماری شریان های کرونری : در این بیماری عروق کرونر که وظیفه ارسال مواد غذایی ،اکسیژن و خون را به ماهیچه قلب دارند به وسیله جمع شدن کلسترول آسیب می بینند. جمع شدن کلسترول ها باعث نازک شدن رگ ها شده و مانع از ارسال اکسیژن و خون به قلب می شود. این بیماری می تواند منجر به حمله قلبی شود.
-
حمله قلبی : حمله قلبی یا سکته زمانی اتفاق می افتد که عروق کرونر مسدود شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد حمله قلبی میتوانید مقاله سکته قلبی چیست را مطالعه کنید.
-
آریتمی (Arrhythmia) : آریتمی یا همان تپش نامنظم قلب زمانی اتفاق می افتد که پالس های الکتریکی تنظیم کننده تپش قلب مختل شوند. تپش نامنظم قلب به، تپش سریع (Tachycardia،تاکی کاردی)،ضربان ضعیف قلب(Bradycardia،باردیکاردی) و ضربان نامنظم قلب (Fibrillation،فیبریلاسیون) تقسیم می شود. این عارضه به صورت معمول در اکثر افراد وجود دارد اما اگر زمان زیادی این مشکل پا برجا بود و یا اینکه همراه با درد قفسه سینه بود باید سریعا به پزشک مراجعه کرد. ضربان نامنظم قلب می تواند منجر به مرگ شود.
-
کاردیومیوپاتی (Cardiomyopathy) : این بیماری باعث ایجاد تغییرات در ماهیچه قلب شده و پمپاژ خون قلب را مختل می کند. این بیماری باعث ایجاد بیماری های دیگر مثل فشار خون و دریچه قلب می شود.
-
نارسایی قلبی (Heart Failure) : نارسایی قلب یا نارسایی احتقانی قلب، زمانی اتفاق می افتد که قلب نتواند خون را به درستی پمپاژ کند.
-
نقص مادرزادی قلب (Congenital Heart Defect) : این بیماری نیز بر عملکرد قلب تاثیر می گذارد. این دسته از بیماری ها به نقص دیواره قلبی (سوراخ در بین بتن های قلب)، نقص انسداد(توقف مقدار یا همه جریان خون در دهلیز های قلب) و بیماری قلبی سیانوتیک (به دلیل مشکلات اکسیژن کافی در بدن پمپاژ نمی شود.) تقسیم می شوند.
-
نارسایی میترال (Mitral regurgitation) : این بیماری زمانی اتفاق می افتد که دریچه میترال قلب به خوبی بسته نشود و باعث برگشت خون به قلب شود.
-
آنژین (Angina): این اختلال باعث نرسیدن اکسیژن کافی به خون می شود. البته این اختلال ممکن است به تنهایی بیماری شمرده نشود و یکی از اختلال های کرونر باشد.
7 روش پیشگیری از بیماری های قلبی
-
عدم استفاده از دخانیات
-
استفاده از میوه و سبزیجات
-
حداقل 30 دقیقه ورزش در روز
-
عدم مصرف الکل
-
کنترل بیمار های دیابت،فشار خون و کلسترول
-
عدم استفاده زیاد از غذا های چرب مثل فسفود
-
کنترل وزن
نتیجه گیری از بیماری های قلبی
بیماری های قلبی اولین عامل مرگ در کشور می باشند. کسب اطلاعات لازم در باره این بیماری ها، علائم و راه های پیشگیری از مسائل مهم می باشد. در این مقاله انواع بیماری های قلبی و راه های پیشگیری از ابتلا مورد بررسی قرار گرفت.