دستگاه گوارشسلامت جسم

راه های درمان زخم معده را بیشتر بشناسید

زخم معده به عنوان یک بیماری گوارشی، یکی از شایع ترین بیماری های گوارشی می باشد. این بیماری عوامل مختلفی دارد. زخم معده در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع می تواند عوارض جبران ناپذیری بر بدن بگذارد

 

 

زخم معده به عنوان یک بیماری گوارشی، یکی از شایع ترین بیماری های گوارشی می باشد. این بیماری عوامل مختلفی دارد که برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید مطلب عوامل ابتلا به زخم معده را مطالعه کنید. زخم معده در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع می تواند عوارض جبران ناپذیری بر بدن بگذارد. در این مطلب راه های درمان زخم معده و عوارض عدم درمان به موقع را بررسی می کنیم.

 

زخم معده با توجه به شدت ابتلای بیمار، به دو روش دارویی و جراحی قابل درمان می باشد

 

 

درمان زخم معده با دارو

در درمان دارویی، پزشک با تجویز دارو در دوره های درمانی متفاوت روند پیشرفت زخم معده را متوقف و یا از بین می برد. داروهایی که در درمان زخم معده موثر هستند عبارتند از 

آنتی بیوتیک ها : در صورتی که در آزمایش، عفونت هلیکوباکتر پیلوری وجود داشته باشد، پزشک برای از بین بردن آن، آنتی بیوتیک تجویز می کند.

داروهای قطع کننده تولید اسید : داروهای مهار کننده پمپ پروتون، باعث متوقف شدن کارکرد بعضی از سلول های معده می شوند. این مساله باعث کاهش تولید اسید معده و کاهش تخریب دریچه‌ی بین مری و معده می شود.

مهار کننده های هیستامین : این دارو ها تولید اسید معده را کاهش داده و در ترمیم معده کمک می کنند.

آنتی اسید ها : این داروها باعث خنثی شدن اسید های معده می شوند.

داروهای محافظ لایه داخلی معده : این داروها از تخریب لایه های داخلی معده توسط اسید جلوگیری می کنند.

 

درمان زخم معده با عمل جراحی

جراحی یکی دیگر از روش های درمان زخم معده می باشد. در صورتی که بدن به درمان دارویی واکنش مثبت نشان ندهد، پزشک معالج، درمان زخم معده با عمل جراحی را  تجویز می کند. همچنین در صورت خونریزی معده، سوراخ شدن معده و عدم عبور غذا از معده به روده باریک، جراحی تجویز می شود. در عمل جراحی ممکن است برداشته شدن زخم، اتصال بافت های دیگر به زخم، بستن شریان عامل خونریزی و قطع منبع عصبی معده انجام شود.

 

عوارض عدم درمان به موقع زخم معده

در صورت مشاهده علائم زخم معده بهتر است در اولین فرصت به متخصص گوارش مراجعه کنید. بی توجهی و عدم درمان زخم معده می تواند منجر به این عوارض شود .

خونریزی محل زخم

نفوذ به سایر قسمت های دستگاه گوارش مانند پانکراس

سوراخ شدن دیواره دستگاه گوارش

سرطان معده

 

مواد غذایی مناسب جهت درمان زخم معده

اصلاح برنامه غذایی و استفاده از غذا های سالم یکی از بهترین راه های پیشگیری و درمان زخم معده می باشد. در ادامه مواد غذایی موثر در درمان زخم معده را معرفی می کنیم.

غذاهای حاوی روی : روی، باعث بهبود فعالیت سیستم ایمنی بدن شده و در درمان زخم معده مفید می باشد.

غذاهای حاوی سلنیوم : سلنیوم در تسریع التیام ضایعه بسیار موثر است.

ویتامین : A برای ترمیم زخم مفید می باشد.

علاوه بر این موارد، غذا های حاوی فیبر، آنتی اکسیدان و پروبیوتیک ها در درمان زخم معده موثر می باشند.

 

کلام آخر

زخم معده یک بیماری گوارشی است که علل و علائم زیادی دارد. تشخیص و درمان به موقع این بیماری باعث جلوگیری از آسیب کمتر و درمان راحت تر خواهد شد. بی توجهی به این بیماری عوارض خطرناکی همچون سرطان معده را به دنبال خواهد داشت.

 

امتیاز کاربر: 5 ( 1 نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا