دستگاه گوارشسلامت جسم
درمان زخم معده در طب سنتی
زخم معده یکی از بیماری های دستگاه گوارش می باشد که به دلیل تخریب بافت های معده ایجاد می شود. طب سنتی به عنوان قدیمی ترین نحوه طبابت بشر، یکی از روش های موثر در درمان بیماری ها می باشد.
در این مطلب با این موارد آشنا می شوید
زخم معده یکی از بیماری های دستگاه گوارش می باشد که به دلیل تخریب بافت های معده ایجاد می شود. زخم معده علائم و عوامل زیادی دارد که در مطلب عوامل ابتلا به زخم معده به آن اشاره شده است. در مطالب قبل به درمان زخم معده با دو روش دارویی و جراحی اشاره کردیم. در این مطلب قصد داریم راه های درمان زخم معده در طب سنتی را بررسی کنیم.
درمان زخم معده در طب سنتی
طب سنتی به عنوان قدیمی ترین نحوه طبابت بشر، یکی از روش های موثر در درمان بیماری ها می باشد. طب سنتی با بهره گیری از مزایای گیاهان و مواد طبیعی، خاصیت شفا بخش بودن آنها را برای درمان بیماری های مختلف به کار می گیرند. از فواید طب سنتی کم عارضه بودن و هزینه پایین آن است.
چه غذاهایی برای زخم معده مفید است ؟
عسل : یکی از بهترین غذاهای مناسب زخم معده عسل می باشد. عسل یک آنتی باکتریال بسیار قوی بوده که با حدود 200 ماده مغذی غنی شده است. همچنین این ماده غذایی هلیکوباکترهای موجود در معده را کاهش می دهد.
غذاهای حاوی فلاونوئید : غذا هایی مانند سویا، حبوبات، کلم پیچ، کلم بروکلی و زیتون می توانند از سلول های پوشش داخل معده در مقابل زخم معده محافظت کنند. همچنین میوه هایی مانند سیب، انگور قرمز و توت حاوی فلاونوئید می باشند.
مواد غذایی حاوی پروبیوتیک : پروبیوتیک ها در موادی مانند ماست و دوغ وجود دارند. که برای تقویت معده بسیار مناسب می باشند.
آلوئهورا : این گیاه برای درمان زخم معده بسیار مناسب می باشد.
موز سبز : موز نارس به دلیل داشتن ماده لوکوسیانیدین، باعث افزایش مخاط معده می شود.
آب کلم : آب کلم سرشار از ویتامین C می باشد که برای درمان عفونت هیلوباکتر مفید می باشد.
چه غذاهایی برای زخم معده مضر است ؟
با توجه به این که زخم معده به دلیل افزایش ترشح اسید معده و نفوذ آن است، مصرف غذا هایی که اسید معده را افزایش می دهند ممنوع است. غذا هایی مانند شیر، قهوه، الکل و غذاهای چرب و تند باعث افزایش اسید معده می شوند.
داروهای گیاهی مفید برای درمان زخم معده
رزماری : رزماری خشک شده به همراه دانه کتان و پونه کوهی سرشار از آنتی اکسیدان های پلی فنول هستند. مصرف این مواد به صورت دمنوش برای درمان زخم معده بسیار مفید می باشد.
شیرین بیان : شیرین بیان با افزایش مخاط معده از معده در برابر اسید محافظت می کند.
سیر : سیر دارای خواص ضد باکتری می باشد که برای درمان هلیکوباکتر پیلوری مناسب می باشد.
زردچوبه : زردچوبه به دلیل سرشار بودن از کورکومین باعث بهبود عملکرد خونی، کاهش التهاب، کاهش بیماری های قلبی و درمان زخم معده و هلیکوباکتر پیلوری می شود.
علاوه بر این موارد مصرف کندر، بابونه و زنجبیل در درمان زخم معده بسیار موثر می باشند.