سلامت جسمگوش، حلق و بینی

فلج شدن تارهای صوتی چیست؟ راه های درمان فلج شدن تارهای صوتی

فلج شدن تارهای صوتی یکی از بیماری های حلق می باشد که در آن ماهیچه های تارهای صوتی مختل می شوند. در این مطلب ضمن تعریف این بیماری، علائم، علل و راه های درمان آن را نیز معرفی می کنیم.

گلوی انسان یکی از اعضای مهم او می باشد که دستگاه های مهمی را در خود دارد. حلق، مری و تارهای صوتی از مهمترین اعضای درون گلو می باشند. به دلیل اهمیت بالای این عضو، رسیدگی و مراقبت از آن بسیار مهم می باشد. بیماری های زیادی ناحیه حلق و گلو را تهدید می کنند که آشنایی با آنها می تواند در پیشگیری از ابتلا مفید باشند. فلج شدن تارهای صوتی یکی از بیماری های حلق می باشد که در آن ماهیچه های تارهای صوتی مختل می شوند. در این مطلب ضمن تعریف این بیماری، علائم، علل و راه های درمان آن را نیز معرفی می کنیم.

 

 فلج شدن تارهای صوتی چیست

تارهای صوتی ماهیچه های کوچک و منعطفی هستند که در حنجره، بالای نای و پشت گلو قرار دارند. این تارها هنگام نفس کشیدن باز و هنگام قورت دادن بسته می شوند. در هنگام صحبت کردن تارهای صوتی بسته شده و هوا از طریق ریه به آن می رسد. جریان هوا باعث لرزش تارهای صوتی و تولید صدا می شود. فلج شدن تارهای صوتی به حالتی گفته می شود که در آن عضلات تارهای صوتی فلج شده و امکان باز و بسته کردن تارها را نخواهند داشت. این وضعیت باعث باز ماندن تارهای صوتی شده که خطر ورود آب و غذا به درون نای و خفگی را افزایش می دهند. این بیماری اغلب در یک تار و به ندرت در دو تار صوتی ایجاد می شود.

 

فلج شدن تارهای صوتی به چه میزان شایع است

فلج شدن یک تار صوتی به ویژه در بانوان بسیار شایع است. خطر ابتلا به این بیماری در هر سن و نژادی ممکن است منتها در بانوان بیشر است. فلج شدن هر دو تار صوتی بسیار نادر می باشد.

 

چه عواملی باعث فلج تارهای صوتی می شوند

پزشکان علل دقیق این بیماری را هنوز کشف نکرده اند اما بیماری هایی را به عنوان افزایش دهنده احتمال ابتلا به اختلال تارهای صوتی شمرده اند.

  • بیماری های خودایمنی
  • سرطان ریه و تیروئید
  • اختلالات بافت همبند
  • عفونت
  • صدمات و آسیب به سر و گردن
  • بیماری های عصبی مثل ام اس و پارکینسون
  • برخی از جراحی ها مثل جراحی قلب
  • تومور های سرطانی

 

علائم و نشانه های فلج تارهای صوتی چیست

  • گرفتگی صدا
  • خس خس سینه
  • از دست دادن قدرت تکلم 
  • تنگی نفس هنگام صحبت
  • مشکل در رفلاکس و بالا آوردن غذا
  • تغییر صدا و خش دار شدن آن
  • خفگی و سرفه هنگام بلع غذا و نوشیدن مایعات

 

راه های تشخیص فلج تار صوتی

برای تشخیص این بیماری پزشک یکی از آزمایش های زیر را برای بیمار تجویز می کند.

تصویر برداری: ام آر آی و سی تی اسکن گلو در تشخیص این بیماری به پزشک کمک می کند. در مواردی پزشک عکس برداری با اشعه ایکس از مری را تجویز می کند.

آزمایش خون: برای بررسی بیماری های زمینه ای مانند بیماری خود ایمنی پزشک این آزمایش را انجام می دهد.

لارنگوسکوپی: به وسیله یک لوله نازک و بلند که در سر آن دوربین دارد، پزشک حنجره بیمار را معاینه می کند.

الکترومیوگرافی حنجره: در این آزمایش میزان کنترل بیمار بر عضله های تار های صوتی محاسبه می شود.

 

راه های درمان فلج تارهای صوتی

درمان این عارضه با دو روش صدا درمانی و جراحی ممکن است. در روش اول، پزشک تمرین هایی را به بیمار می دهد که در آن، عضلات تارهای صوتی ورزیده شوند.

جراحی 

در صورت عدم بهبود بیماری در صدا درمانی، روش های جراحی مختلفی وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.

تزریق

به دلیل فلج شدن تارها، عضله تار های صوتی ضعیف می شود که در این حالت پزشک با تزریق چربی کلاژن یا فیلر آن را تقویت می کند.

تغییر موقعیت تارهای صوتی 

در این روش برای بهبود عملکرد تارهای صوتی مکان آنها را تغییر می دهند.

پیوند عصب

 درصورتی که آسیب شدید باشد پزشک با گرفتن عصب از سایر اعضا آن را با عصب های آسیب دیده پیوند می زند.

تراکئوستومی

 در صورتی که هر دو تار صوتی از کار افتاده و به هم نزدیک شوند، محل عبور هوا باریک شده و تنفس سخت می شود. در این حالت پزشک برای تسهیل تنفس بیمار شکافی در گلو ایجاد کرده و لوله ای را به درون آن وارد می کند.

 

کلام آخر

گلو یکی از اعضای مهم بدن است که شامل اندام های مهمی در بدن است. اختلال در عملکرد این اندام ها باعث ایجاد مشکلات حاد تنفسی و گوارشی خواهد شد. فلج شدن تارهای صوتی یکی از مشکلات شایع بدن به ویژه در بانوان می باشد. کسب اطلاعات لازم در مورد این بیماری تشخیص و درمان به موقع آن را مقدور می سازد.

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا