در این مطلب با این موارد آشنا می شوید
در این مطلب بیماری آکنه رو مورد بررسی قرار دادیم
بیماری پوستی آکنه Acne چیست؟
بیماری آکنه نوعی بیماری مزمن و التهابی پوستی می باشد. این بیماری باعث ایجاد جوش هایی در پشت گردن،سینه و بالای بازوها می باشد. معمولا 85% افراد 12 تا 24 سال با این بیماری مواجه می شوند. جوش های سرسیاه و سرسفید، کیست ها و ندول ها از انواع آکنه شمرده می شود. آکنه شایع ترین بیماری در جهان می باشد.
علائم و نشانه های بیماری پوستی آکنه Acne کدامند ؟
علائم آکنه در افراد مختلف متفاوت می باشد. بیشترین علامت ها به شرح زیر است:
1- جوش های سر سیاه روی پوست که با کندن جایی از خود نمی گذارند.
2- جوش های سر سفید
3- جوش های چرکی و عمیق که معمولا متورم و قرمز هستند
دلایل به وجود آمدن بیماری آکنه چیست ؟
آکنه به دلیل بسته شدن غده های چربی روی پوست به وجود می آید. زمانی که چربی های داخل غده روی پوست نتواند به بیرون راه یابد در غده جمع شده و توسط باکتری که به طور طبیعی در غده وجود دارد عفونی می شود. علاوه بر این شایع ترین دلیل ایجاد آکنه تغییرات ژنتیکی در فرد به خصوص در نوجوانی می باشد. سایر عوامل که زمینه ساز ایجاد آکنه به صورت غیر مستقیم هستند عبارت اند از :
-
گرمای شدید
-
سرمای شدید
-
استرس
-
فشار عصبی
-
پوست چرب
-
اختلال غدد درون ریز
-
استفاده از بعضی از داروها مثل کورتیزول
-
عوامل وراثتی
-
استفاده از لوازم آرایشی غیر استاندارد
راهکاره های مقابله و پیشگیری از به وجود آمدن بیماری آکنه
آکنه به دلیل شیوع بالا کاملا در کنترل افراد نیست اما با رعایت کردن مسائلی احتمال ابتلا به آکنه به حداقل می رسد. در ادامه به راه های پیشگیری از آکنه اشاره کردیم .
-
با آرایش به تختواب نروید
-
هنکام خرید لوازم بهداشتی و آرایشی حتما محصولات دارای لیبل “non-comedogenic (غیر کومدون زا)” ، “oil-free (بدون روغن)” یا “won’t clog pores (منافذ پوستی را مسدود نمی کند)” را خریداری کنید.
-
از مصرف روغن های صورت و محصولات دارای روغن اجتناب کنید.
-
علاوه بر موارد ذکر شده موراد دیگری مانند آب و هوا و تغذیه نیز وجود دارد که رعایت آنها می تواند احتمال ابتلا به آکنه را به حداقل برساند.
راه های درمان بیماری آکنه
درمان بیماری آکنه با دو راه سنتی و پزشکی امکان پذیر می باشد که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
درمان پزشکی بیماری پوستی آکنه Acne :
با توجه به شدت آکنه نحوه درمان آن متفاوت می باشد. آکنه های خفیف با دارو و ژل های بدون نیاز به نسخه پزشک درمان می شوند. در مورد آکنه های متوسط و شدید نیاز به ویزیت توسط پزشک می باشد. داروهایی که در درمان آکنه موثر است عبارت اند از:
-
رتینوئید موضعی
-
آنتی بیوتیک موضعی
-
آزلائیک اسید
-
قرصهای آنتی بیوتیکی
درمان بیماری پوستی آکنه Acne با طب سنتی
علاوه بر دارو های شیمیایی توصیه های طب سنتی نیز یکی از راه های درمان بیماری آکنه می باشد. در ادامه بعضی از راه های درمان آکنه در طب سنتی را بررسی می کنیم.
سرکه سیب
ماسک عسل و دارچین
عسل و شیر
سفیده تخم مرغ
خمیر پوست پرتغال
توت فرنگی و عسل
پوست موز
آلوئه ورا
جوش شیرین
آبلیمو
نتیجه گیری
آکنه شایع ترین بیماری پوستی در بین سنین 12 تا 24 سال می باشد. با دانستن علائم و راه های پیشگیری این بیماری احتمال ابتلا به آکنه را به حداقل می رسانید. درمان آکنه با دو راه پزشکی نوین و سنتی ممکن است که بر اساس میزان آکنه تجویز می شوند.