تربیت نوزاد و کودکمادر و کودک
موضوعات داغ

تربیت کودک از چه زمانی شروع می شود !؟

بعد از شناخت عوامل محیطی و حتی تغذیه و رابطه آنها با شخصیت کودک، دانستن زمان مناسب برای تربیت کودک بسیار مهم می باشد.کودکان به دلیل گیرایی بالا و آموزش پذیری بالا از همان بدو تولد

 

 

در این مطلب به این سوال جواب دادیم که تربیت کودک را از کی شروع کنیم ؟

 

تربیت فرزند از چه زمانی شروع می شود ؟

بعد از شناخت عوامل محیطی و حتی تغذیه و رابطه آنها با شخصیت کودک، دانستن زمان مناسب برای تربیت کودک بسیار با اهمیت می باشد. کودکان به دلیل گیرایی بالا و آموزش پذیری بالا از همان بدو تولد معمولا در حال یادیگری رفتار ها و مسائل مورد نیاز زندگی می باشند. عوامل به ظاهر ساده مثل در آغوش گرفتن، نگاه کردن و محبت کردن به کودک شخصیت او را از همان نوزادی شکل می دهد. با این حال تربیت مستقیم کودک از زمان قدرت ارتباط کلامی کودک با والدین آغاز می شود. برای اثر بخشی بهتر و تمرکز بر روی ویژگی های سنی کودک بهتر است تربیت کودک را بر اساس سن به برهه های مختلف تقسیم کرد.

 

تربیت کودک زیر یک سال و نوپا

در این سن مهمترین وطیفه والدین ایجاد رابطه عمیق عاطفی با کودک می باشد. کودک در این سن باید در کنار شما احساس امنیت و آرامش داشته باشد تا در آینده شخصیت مستقلی برای خود شکل دهد.

 

تربیت کودک در 18 ماهگی

در این سن کودک دستورات ساده را درک می کند. خانواده ها می توانند دستورات ساده ای را با اشاره در لحظه به کودک بدهند و برای دفعات بعد مجدد آنها را تکرار کنند. کودک در این سن قادر به حفط دستورات نیست و باید دستورات به او یادآوری شود.

 

تربیت کودک 2 تا 3 سال

در این سن کودک قادر به ارتباط کلامی است و شما می توانید قوانین و چارچوب هایی برای او قرار دهید. ویژگی شخصیتی این بازه زمانی، لجبازی و مقاومت در برابر درخواست های شما است که به دلیل شروع استقلال کودک کاملا طبیعی می باشد. والدین در مقابل این رفتار باید صبورانه عملکرده و با تشویق نکات مثبت کودک خود، او را فرمان پذیر کنند. همچنین حس مالکیت شدید به وسایل و عدم تقسیم دارایی خود با بقیه از ویژگی شخصیتی کودکان در این سن می باشد. والدین در مقابل باید هوشمندانه و با صبر با این موضوع برخورد کنند.

 

تربیت کودک 3 تا 4 سال

کودک در این سن لجبازی کمتری نشان می دهد. همچنین کودکان در این سن بیشتر تمایل به دیده شدن و تشویق شدن توسط والدین دارند. کودکان در این سن قادر به مکالمه پیچیده تر البته از دید و زاویه نگاه خودشان هستند. خانواده ها باید در این سن قوانین را به صورت شفاف و قابل فهم از دید کودک بیان کنند. در این سن با کودک در مورد کارهای او و تاثیر کارهای او بیشتر صحبت کنید.

 

تربیت کودک 4 تا 5 سال

ذهن کودک در این سن قانون مند شده و آنها علاقه دارند که در اجرای قوانین منظم باشند. در این سن آنها آماده ورود به محیط های اموزشی مثل پیش دبستانی هستند. همچنین توانایی سازگاری با محیط را دارند. شخصیت کودک در این سن معتدل تر از قبل بوده و آماده ورود در اجتماع هستند. ( منظور همان پیش دبستانی است )

 

تربیت کودک 6 تا 12 سال

در این سن کودک کاملا منطقی بوده و قدرت تحلیل و استدلال دارد. کودکان در این سن قادر به تحلیل رفتار درست و غلط اطرافیان خود می باشند و حتی می توانند نسبت به رفتارهای درست و غلط اظهار نظر کنند. خانواده ها باید در مورد علت رفتار های کودکان در این سن توجه بیشتری داشته باشند.

 

نتیجه گیری

تربیت کودک یکی از مهمترین وظیفه والدین در قبال فرزند خود می باشد.برای انجام درست این کار داشتن آگاهی لازم وشناخت شرایط محیطی و خلق و خوی کودک اهمیت ویژه ای دارد. با شناخت دقیق از خصوصیت های کودک و ایجاد ارتباط عمیق با کودک خود می توانید تربیت موفقی را داشته باشید.

 

 

امتیاز کاربر: 4.85 ( 2 نتایج)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا