تغذیه کودک و نوزادمادر و کودک
موضوعات داغ

آنچه باید درباره اهمیت قطره آهن در رشد نوزاد بدانید

آهن یک ماده معدنی مهم و مورد نیاز برای بدن می باشد. در بدن فرد بالغ حدودا 4 تا 5 گرم آهن وجود دارد که 75% آن به صورت هموگلوبین و میوگلوبین و 16% آن به صورت فریتین و هموسیدرین در بافت های بدن ذخیره می شود .

 

آنچه باید درباره اهمیت آهن و کمبود آهن در رشد نوزاد بدانید

 

آهن خوراکی چیست ؟

آهن یک ماده معدنی مهم و مورد نیاز برای بدن می باشد. در بدن فرد بالغ حدودا 4 تا 5 گرم آهن وجود دارد که 75% آن به صورت هموگلوبین و میوگلوبین و 16% آن به صورت فریتین و هموسیدرین در بافت های بدن ذخیره می شود .

 

آهن چه کاربردی در بدن دارد ؟

همانگونه که گفته شد آهن یک متده معدنی بسیار ضروری در بدن می باشد.آهن در بدن وظیفه حمل اکسیژن به سلول های بدن توسط هموگلوبین را دارد. همچنین در ساختار هموگلوبین،میوگلوبین و آنزیم های اثر گذار در تنفس سلولی نقش دارد. ذخیره اکسیژن و  نگهداری سیستم های اکسید کننده در درون سلول های بافتی نیز از وظایف آهن می باشد.

 

اهمیت مصرف آهن در سلامت کودک و نوزاد 

وجود آهن برای نوزاد و کودک اهمیت بیشتری دارد. به دلیل کارکرد آهن در بدن و در سن رشد بودن نوزاد کمبود آهن می تواند آسیب های غیر قابل جبرانی به نوزاد بزند. نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می کنند تا 6 ماهگی ذخیره مناسبی از آهن را در بدن خود دارند. اگر کودک خواست از شیر خشک استفاده کند باید از شیر خشک غنی شده با آهن استفاده کند که در این صورت نیازی به مکمل غذایی برای جبران آهن ندارد.

 

عوارض کمبود آهن در کودکان و نوزادان

همانطور که بیان شد آهن یکی از مواد معدنی بسیار ضروری برای انسان و به ویزه نوزاد می باشد. البته استفاده بیش از حد آهن نیز خطرناک و ممکن است باعث ایجاد مسمومیت شود. در صورتی که آهن خون نوزاد تامین نشود، رشد کودک به مشکل خورده و از حالت طبیعی خود خارج می شود. همچنین کمبود آهن مشکلات رفتاری، گوشه گیری، تاخیر در مهارت های حرکتی ،ضعف عضلانی ،عفونت و سرماخوردگی را ایجاد می کند.

 

فقر و کمبود آهن در کودکان چه علائمی دارد ؟

علائم کمبود آهن معمولا همزمان با کم خونی ظاهر می شوند. شما در صورت مشاهده این علائم در نوزاد خود حتما باید به پزشک مراجعه کنید . 

  1. رنگ پریدگی
  2. خستگی و بی حالی
  3. سردی دست و پا
  4. کندی رشد
  5. کم اشتهایی
  6. تنفس سریع غیر طبیعی
  7. مشکلات رفتاری
  8. عفونت های مکرر
  9. علاقه به خوردن یخ و خاک

علل به وجود آمدن کمبود آهن در نوزادان و کودکان

کمبود آهن در نوزادان دلایل مخلفتی دارد که در ادامه مطلب به بعضی از آنها اشاره می کنیم.

معمولا نوزادانی که به صورت نارس و یا با وزن کم متولد می شوند بیشتر در خطر ابتلا به فقر آهن می باشند.

تغذیه با شیر گاو یا بز تا قبل از  1 سالگی می تواند احتمال فقر آهن را افزایش دهد.

عدم استفاده از غذای مکمل بعد از 6 ماهگی؛ برای نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می کنند یکی از عوامل به وچود آمدن فقر آهن در نوزاد می باشد

استفاده از شیر خشک غنی نشده با آهن و در معرض سرب قرار گرفتن نیز از عوامل فقر آهن در کودکان می باشد.

 

کمبود آهن در نوزادان چگونه درمان می شود ؟

درمان های مختلفی برای کمبود آهن وجود دارد که همگی آنها باید با تشخیص و مشورت پزشک انجام شوند. در ادامه چند راه درمانی برای کمبود آهن را ذکر می کنیم.

تغییر رژیم غذایی و استفاده از غذاهای حاوی آهن.

استفاده از مکمل های آهن مثل قرص،شربت و قطره.

درمان به موقع عفونت.

 

نتیجه گیری

با توجه به مطالب ذکر شده اهمیت آهن و استفاده از مکمل ها و غذاهای حاوی آهن روشن شد. همچنین عوارض کمبود آهن و راه درمان فقر آهن نیز توضیح داده شد.

 

 

فقر آهن در کودکان را جدی بگیریم 

امتیاز کاربر: 4.7 ( 1 نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا