در این مطلب با این موارد آشنا می شوید
چشم درد علت های مختلفی دارد که در مطالب قبلی به بعضی از آنها اشاره شد. بیماری کراتیت یا التهاب قرنیه یکی از علت های چشم درد است که در ادامه ضمن بررسی آن، علائم و نشانه ها و همچنین راه های درمان آن را مورد بررسی قرار می دهیم.
بیماری کراتیت یا التهاب قرنیه چیست ؟
کراتیت یا التهاب قرنیه، بیماری است که بافت قرنیه که بر روی عنبیه و مردمک است را ملتهب می کند. این بیماری که به عفونی و غیر عفونی تقسیم می شود، شدت مختلفی دارد. در نوع حاد این بیماری، می تواند منجر به نابینایی فرد شود.
با انواع بیماری کراتیت یا التهاب قرنیه بیشتر آشنا شوید
کراتیت بنا به علت ایجاد، به دو دسته عفونی و غیر عفونی تقسیم می شود که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.
کراتیت عفونی : کراتیت عفونی معمولا به دلیل یکی از موراد زیر ایجاد می شود.
باکتری ها : سودوموناس آئروژینوزا و استافیلوکوکوس اورئوس (Staphylococcus aureus) دو نوع رایج باکتری ها هستند که منجر به کراتیت عفونی می شوند.
قارچ ها : کراتیت قارچی توسط آسپرژیلوس (Aspergillus)، کاندیدا یا فوزاریوم ایجاد می شود. این باکتری معمولا افرادی که از لنز های تماسی استفاده می کنند را تهدید می کند. همچنین این قارچ ها در فضای باز نیز وجود دارند.
انگل ها : این انگل ها در فضای باز وجود دارند و ممکن است با شنا کردن، راه رفتن در جنگل و شستن صورت با آب آلوده منتقل شوند.
ویروس ها : کراتیت ویروسی، عمدتا به دلیل ویروس هرپس سیمپلکس (Herpes simplex) ایجاد می شود که از ورم ملتحمه به کراتیت پیشرفت می کند.
کراتیت غیر عفونی : علل غیر عفونی احتمالی کراتیت عبارت اند از
- آسیب های چشمی مانند خراش
- پوشیدن لنز های تماسی هنگام شنا
- استفاه از لنز های تماسی به مدت طولانی
- قرار گرفتن در معرض آب و هوای گرم که خطر ابتلا را زیاد می کند.
- سیستم ایمنی ضعیف
- قرار گرفتن در معرض نور شدید آفتاب
علائم و نشانه های مهم بیماری کراتیت یا التهاب قرنیه
-
قرمزی چشم
-
سوزش و درد چشم
-
تاری دید
-
حساسیت به نور
-
ناتوانی در باز کردن چشم
-
ترشحات چشم
-
پارگی چشم
در صورت مشاهده این علائم، سریعا باید به پزشک مراجعه کرده و روند درمانی را دنبال کرد. در صورت عدم درمان به موقع این بیماری، عوارض سنگینی مانند از دست دادن بینایی وجود دارد.
عوامل ایجاد بیماری کراتیت یا التهاب قرنیه
همانگونه که اشاره شد مهمترین عامل کراتیت عفونی، عوامل باکتریایی، قارچی و ویروسی می باشند. همچنین مهمترین علت کراتیت غیر عفونی تماس اشیاء خارجی با قرنیه می باشد.
آیا بیماری کراتیت مسری است ؟
کراتیت در صورت عفونی بودن می تواند مسری باشد. در این نوع بیماری، لمس چشم با دست های آلوده می تواند باعث ایجاد التهاب قرنیه شود.
بیماری کراتیت چه عوارضی دارد ؟
کراتیت در صورت تشخیص و مراجعه به موقع به پزشک قابل درمان است . در صورتی که بیمار به موقع به پزشک مراجعه نکند می تواند به عوارض زیر مبتلا شود.
- عفونت چشم
- التهاب مزمن و طولانی
- زخم قرنیه
- نابینایی
راه های درمان بیماری کراتیت
درمان این بیماری بستگی به نوع آن دارد. در صورت عفونی بودن کراتیت پزشک برای شما دارو تجویز می کند.
- آنتی بیوتیک برای عفونت های باکتریایی
- داروهای ضد انگل
- دارو های ضد قارچ
- داروهای ضد ویروس
کلام آخر
چشم درد یک درد شایع است که می تواند علت های زیادی داشته باشد. به دلیل اهمیت و حساس بودن چشم در صورت هرگونه درد یا التهاب، مراجعه به پزشک و پیگیری درمان های احتمالی ضروری می باشد. التهاب قرنیه یا همان کراتیت نیز یکی از بیماری هایی است که می تواتند علت چشم درد باشد. شناخت علائم و راه های درمان این بیماری در تشخیص و درمان به موقع کمک زیادی می کند.