سلامت جسمگوش، حلق و بینی

انحراف سپتوم (تیغه) بینی چیست و چه عوارضی دارد؟ علائم و درمان انحراف سپتوم

انحراف سپتوم بینی یک مشکل شایع در جامعه می باشد که مشکلات تنفسی و زیبایی را برای بیمار به همراه دارد. در این مطلب ضمن بررسی این بیماری، علائم، علل و راه های درمان آن را نیز معرفی می کنیم.

 

بینی یکی از اعضای مهم بدن می باشد که علاوه بر زیبایی نقش مهمی در سیستم بدن ایفا می کند. بیماری های حوزه گوش، حلق و بینی بیماری های شایعی هستند که درصد بالای از افراد را درگیر خود می کنند. بیشترین آمار جراحی در ایران مختص به جراحی بینی می باشد. انحراف سپتوم بینی یک مشکل شایع در جامعه می باشد که مشکلات تنفسی و زیبایی را برای بیمار به همراه دارد. در این مطلب ضمن بررسی انحراف بینی، علائم، علل و راه های درمان آن را نیز معرفی می کنیم.

 

انحراف سپتوم (تیغه) بینی چیست و چه عوارضی دارد

سپتوم یا تیغه بینی یک غضروف و استخوان نازکی است که در بین حفره های بینی قرار دارد و آنها را از هم جدا می کند. این تیغه که در وسط قرار دارد، حفره های بینی را به یک اندازه تقسیم می کند. در صورتی که تیغه بینی به یک طرف متمایل شود و حالت وسط بودن خود را از دست بدهد، انحراف سپتوم اتفاق افتاده و عوارض تنفسی را برای بیمار به وجود می آورد.

 

انحراف تیغه بینی چه عوارضی به همراه دارد و به چه میزان شایع است

انحراف تیغه بینی باعث کوچک شدن یکی از حفره های بینی شده که همین امر موجب مشکلات تنفسی و عفونت می شود. علاوه بر این به دلیل باریک شدن مسیر عبور هوا، بیمار با مشکلاتی مانند سردرد هم مواجه می شود. این عارضه بسیار شایع است و طبق آمار 80% افراد به آن مبتلا هستند.

 

علت انحراف تیغه بینی چیست

این مشکل علل مختلفی می تواند داشته باشد که در ادامه آنها را بررسی می کنیم.

مشکلات مادرزادی: در صورتی که رشد کودک با مشکل مواجه شود، کودک ممکن است با این مشکل به دنیا بیاید.

آسیب به بینی: انجام ورزش های سنگین و پر برخورد مانند بوکس، تصادف و سقوط فرد می تواند باعث انحراف تیغه بینی شود.

عوارض جراحی: جراحی های غیر اصولی زیبایی و برخی جراحی های درمانی دیگر نیز می تواند باعث انحراف تیغه بینی شوند.

 

انحراف سپتوم چه علائم و نشانه هایی دارد

علاوه بر انحراف ظاهری بینی، علائم زیر هم در بیمار دیده می شود.

  • سردرد و درد صورت
  • گرفتگی بینی
  • نفس کشیدن همراه با صدا
  • خونریزی بینی
  • سینوزیت
  • آپنه خواب
  • خروپف کردن
  • مشکل تنفسی در یک یا دو طرف بینی

 

راه های جلوگیری از انحراف تیغه بینی چیست

در صورتی که این اختلال مادرزادی باشد امکان جلوگیری از آن وجود ندارد در غیر این صورت راه های زیر به کاهش این خطر کمک می کند.

  • اجتناب از ورزش های تماسی و سنگین
  • استفاده از لوازم محافظتی مانند کلاه ایمنی هنگام ورزش
  • بستن کمربند ایمنی هنگام رانندگی

 

راه های درمان انحراف سپتوم (تیغه) بینی چیست و چه عوارضی دارد

غالبا این مشکل عوارضی نداشته و به درمان نیاز ندارد. در صورتی که انحراف سپتوم باعث عفونت و مشکلات جدی تنفسی شود، پزشک با انجام جراحی سپتوپلاستی مشکل انحراف را برطرف می کند. این جراحی به صورت سر پایی و در سه مرحله بیهوشی یا بی حسی، ترمیم و بانداژ انجام می شود. پزشک بعد از بیهوش و یا بی حس کردن بیمار، غشای روی سپتوم را جدا کرده و جایگزین غضروف و استخوان منحرف می کند. بعد از این مرحله پزشک بینی را بخیه و بانداژ می کند. عوارضی مانند درد و مشکل تنفس تا چند وقت بعد از جراحی ایجاد می شوند که به مرور زمان از بین میروند.

 

کلام آخر

انحراف تیغه بینی یکی از مشکلات شایع بینی می باشد که 80% افراد به آن مبتلا می شوند. غالبا این اختلال بدون عوارض بوده و نیاز به درمان ندارد. در مواردی که انحراف باعث ایجاد مشکلات تنفسی و عفونت شود پزشک با جراحی این انحراف را برطرف خواهد کرد.

 

امتیاز کاربر: 5 ( 2 نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا