سلامت جسمدستگاه گوارش
علائم آنفولانزای معده کودکان و بزرگسالان | بهترین راه های درمان آنفولانزای معده
گاستروانتریت Gastroenteritis یا آنفولانزای معده یک بیماری ویروسی است که باعث ایجاد التهاب معده و روده می شود. این بیماری هر چند ربطی به آنفولانزا ندارد ولی معمولا به این نام شناخته می شود.
در این مطلب با این موارد آشنا می شوید
بیماری های گوارشی یکی از بیماری های شایع در جامعه می باشند که درصد زیادی از مردم با این بیماری ها دست و پنجه نرم می کنند. با بالا رفتن سن و کاهش سیستم ایمنی بدن، فرد در معرض بیماری های مختلف قرار می گیرد. معده به دلیل کارایی مهمی که در بدن دارد، نیاز به مراقبت های ویژه ای دارد. آنفولانزای معده یکی از بیماری های معده می باشد که در این مطلب قصد داریم علاوه بر بررسی این بیماری ، راه های درمان آن را هم مورد بررسی قرار دهیم .
آنفولانزای معده چیست ؟
گاستروانتریت Gastroenteritis یا آنفولانزای معده یک بیماری ویروسی است که باعث ایجاد التهاب معده و روده می شود. این بیماری هر چند ربطی به آنفولانزا ندارد ولی معمولا به این نام شناخته می شود.
نشانه های مهم آنفولانزای معده
علائم آنفولانزای معده معمولا 2 الی 3 روز بعد از ابتلا ظاهر شده و تا 2 الی 10 روز نیز باقی می مانند. علائم شایع آنفولانزای معده عبارت اند از :
- اسهال غیر خونی شدید
- شکم درد و گرفتگی شکم
- تهوع و استفراغ
- سردرد
- تب خفیف
علائم بالا، علائم عمومی آنفولانزای معده می باشند که به طور طبیعی بعد از چند روز درمان می شوند. در صورت ابتلا به علائم زیر جهت درمان حتما به پزشک مراجعه کنید.
علائم آنفولانزای معده در بزرگسالان
- عدم توانایی برای نگهداری آب بدن به مدت 24 ساعت
- استفراغ مداوم بیش از 2 روز
- استفراغ خونی
- خشکی دهان
- تشنگی زیاد
- کم شدن ادرار
- ادرار زرد
- ضعف شدید
- سرگیجه
- وجود خون در روده
- تب بالای 40 درجه
علائم آنفولانزای معده در کودکان
- تب بالای 38 درجه
- اسهال خونی
- متورم شدن بدن
- درد بدن
- کم شدن آب بدن
علائم آنفولانزای معده در نوزادان
- استفراغ بیش از چند ساعت
- عدم مرطوب شدن پوشک در طول چند ساعت
- مدفوع خونی
- اسهال شدید
- وجود نرمی بالای سر
- خشکی دهان
- گریه بدون اشک
- خواب آلودگی غیر طبیعی
مبتلا شدن به آنفولانزای معده چه دلایلی دارد ؟
مهمترین عامل در ابتلا به آنفولانزای معده، استفاده از آب و غذای آلوده می باشد. همچنین ارتباط با شخص یا وسایل شخص بیمار می تواند باعث انتقال بیماری شود. علاوه بر موارد ذکر شده، در معرض تعدای از ویروس ها قرار گرفتن می تواند منجر به آنفولانزای معده شود.
ویروس هایی مانند : نوروویروس ها و روتا ویروس می تواند باعث ابتلا به آنفولانزای معده شود.
چه کسانی بیشتر در معرض آنفولانزای معده هستند ؟
کودکانی که به مدرسه و یا خوابگاه می روند و سالمندان بیشتر در معرض این بیماری هستند. همچنین کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند نیز نیاز به مراقبت بیشتر جهت جلوگیری از ابتلا به این بیماری دارند.
راه های پیشگیری از ابتلا به آنفولانزای معده
واکسینه کردن کودکان : زدن واکسن جهت ایمن شدن در مقابل بیماری های گوارشی
شستن مرتب دست و صورت با آب و صابون
استفاده از وسایل شخصی در هر حال
حفظ فاصله با فرد مبتلا
ضد عفونی کردن سطوح قبل از دست زدن
استفاده از آب و غذای بسته بندی شده و سالم
راه های درمان آنفولانزای معده چیست
آنفولانزای معده دو نوع خفیف و شدید دارد که مورد خفیف آن بدون نیاز به پزشک، طی چند روز درمان می شود. در مورد آنفولانزای شدید که علائم شدید تری دارد، جهت درمان باید به پزشک مراجعه کرد. درمان آنفولانزای معده به دو صورت پزشکی و سنتی امکان پذیر است که در ادامه مطلب آنها را بررسی می کنیم.
درمان دارویی آنفولانزای معده چیست
استراحت و مصرف مایعات در مواجه با آنفولانزای معده بسیار موثر می باشد. البته باید توجه داشت که از مصرف مایعاتی که باعث استفراغ یا افزایش اسید معده می شوند اجتناب کرد. در صورتی که علائم آنفولانزای شدید معده را داشتید، با مراجعه به پزشک ممکن است لازم باشد از دارو های زیر استفاده کنید.
در صورتی که بیماری کبد نداشته باشد می توانید از استامیوفن جهت کم کردن عوارض بیماری استفاده کنید.
همچنین پزشک برای حالت تهوع و استفراغ شما ممکن است داروهایی مانند : پرومتازین، متوکلوپرامید و اندانسترون را تجویز کند.
درمان آنفولانزای معده با طب سنتی
طب سنتی یکی از گزینه های پیشگیری و درمان بیماری های مختلف در کنار طب نوین است. جهت درمان بیماری آنفولانزای معده با طب سنتی می توانید روش های درمانی زیر را متحان کنید.
آب برنج : نصف پیمانه برنج سفید را با 5/1 لیتر آب بجوشانید. سپس آب برنج را با عسل و دارچین مخلوط کرده و سپس میل کنید. جهت درمان کامل، این روش را تا 1 هفته دنبال کنید.
ماست پروبیوتیک : استفاده از ماست پروبیوتیک و کفیر در درمان بیماری موثر می باشد.
دمنوش نعناع : یک قاشق چای خوری نعناع را در یک استکان آب جوش قرار داده و روی آن را به مدت 5 الی 10 دقیقه بپوشانید. سپس آن را با عسل مخلوط کرده و بین وعده های خود میل کنید.
دمنوش بابونه : 1 الی 2 قاشق چایخوری بابونه را در استکان آب جوش ریخته، 5 الی 10 دقیقه آن را بپوشانید و سپس با عسل مخلوط کرده و میل کنید.
دمنوش ریحان : دو پیمانه مساوی عصاره ریحان و زنجبیل را با هم مخلوط کرده سپس میل کنید.
لیمو ترش : دو قاشق آب لیمو را در یک فنجان آب ریخته و قبل از غذا میل کنید.
جوی دوسر : استفاده از جوی دو سر می تواند حالت تهوع و اسهال بیمار را از بین ببرد . همچنین جو دوسر باعث تسهیل در هضم غذا می شود.
سیر : سیر به عنوان یک خوراکی ضد التهابی و ضد باکتری، در کنار عسل می تواند درمان مناسبی برای این بیماری باشد.
سرکه سیب : مخلوط یک قاشق چایی خوری سرکه سیب، با یک قاشق چایی خوری عسل، در یک فنجان آب ،یک داروی موثر برای این بیماری می باشد.