سلامت جسمگوش، حلق و بینی
خارش گوش چیست؟ علل، علائم، راه های درمان و نکات پیشگیری از آن
خارش گوش یکی از بیماری های گوش است که معمولا کم خطر ولی دردناک می باشد. این مشکل به تنهایی عوارض خطرناکی مانند کم شنوایی ندارد. عوارض تنها در صورتی که برای کاهش خارش شی خارجی و تیز وارد گوش کنیم ایجاد می شود.
در این مطلب با این موارد آشنا می شوید
بیماری های گوش،حلق و بینی بیماری هایی هستند که طیف گسترده ای از بیماری های شایع در جامعه را تشکیل می دهند. از این میان گوش به عنوان یک عضو مهم و حساس در بدن دچار بیماری هایی می شود که معمولا همراه با درد و عوارض شدید می باشد. خارش گوش یکی از عارضه های گوش می باشد که می تواند نشانه بیماری دیگری در گوش باشد. در این مطلب علل، عوارض و راه های پیشگیری از این بیماری را بررسی می کنیم.
با خارش گوش بیشتر آشنا شوید
خارش گوش یکی از بیماری های گوش است که معمولا کم خطر ولی دردناک می باشد. این مشکل به تنهایی عوارض خطرناکی مانند کم شنوایی ندارد. عوارض، تنها در صورتی که برای کاهش خارش، شی خارجی و تیز وارد گوش کنیم ایجاد می شود.
علائم و نشانه های خارش گوش چیست
-
زخم گوش
-
گرفتگی گوش
-
تورم صورت
-
درد گوش
-
وزوز گوش
-
خروج ترشح از گوش
خارش گوش چه دلایلی دارد
عفونت گوش : سرما خوردگی و آنفولانزا می تواند باعث نفوذ میکروب و باکتری به گوش شده و منجر به عفونت گوش شوند.
خشکی گوش : گوش به طور کاملا طبیعی، روغن و جرم تولید کرده تا از خشکی جلوگیری کند. در صورتی که شخص گوش خود را کاملا تمیز کند، گوش خشک شده و باعث خارش می شود. همچنین ممکن است غدد ترشح چربی گوش در شخص به صورت نرمال چربی ترشح نکنند که در این صورت جهت درمان باید به متخصص گوش،حلق و بینی مراجعه کرد.
آلرژی غذایی : غذا هایی مانند آجیل، شیر، ماهی و گندم می توانند باعث آلرژی و خارش گوش شوند. همچنین میوه هایی مانند: بادام، سیب، موز، خربزه، گیلاس، کیوی و فندق نیز باعث این بیماری می شوند.
تجمع جرم گوش : مکانیزیم تولید و خروج جرم از گوش به صورت کاملا طبیعی انجام می شود. در صورتی که شخص شی خارجی در گوش خود قرار دهد ممکن است جرم ها را به لایه های زیرین گوش برده و باعث تجمع و انسداد گوش شود.
وسائل کمک شنوایی : وسائل کمک شنوایی مانند سمعک به دلیل پوشش پلاستیکی می توانند باعث تحریک پوست و خارش گوش شوند.
شنا کردن : شنا کردن بدون وسایل محافظتی می تواند باعث نفوذ آب به گوش ها شود و منجر به بیماری اوتیت حاد شود. در این بیماری باکتری های آب به گوش ها نفوذ کرده و منجر به عفونت گوش می شوند.
رینیت آلرژیک : در این حالت افراد به ذرات معلق در هوا مانند غبار، گرده و موی حیوانات واکنش آلرژیک نشان می دهند. از عوارض این واکنش آلرژیک، خارش گوش، چشم و گلو می باشد.
بیماری های پوستی : بیماری هایی مانند : پسوریازیس(psoriasis)، درماتیت و اگزما می توانند باعث خارش گوش شوند.
راه های پیشگیری از خارش گوش چیست
-
پاک نکردن گوش با گوش پاک کن
-
وارد نکردن شی تیز مانند سنجاق در گوش
-
استفاده نکردن از شمع گوش
-
استفاده از وسایل محافظتی گوش هنگام شنا
-
خشک کردن گوش با حرارت کم بعد از شنا و حمام کردن
-
خشک کردن قسمت بیرونی گوش با پارچه یا حوله تمیز
خارش گوش چگونه درمان می شود
پزشک ممکن است برای درمان خارش گوش شما موارد زیر را تجویز کند.
پماد استروئید موضعی، جهت تسکین التهاب پوست مثل کرم بتامتازون
محلول رقیق شده الکل، پراکسید هیدروژن و اسید استیک
استفاده از الکل 70% به صورت قطره
نکته بسیار مهم : توجه داشته باشید به دلیل حساس و آسیب پذیر بودن گوش لازم است تمام مراحل تشخیص و درمان خارش گوش زیر نظر پزشک متخصص گوش، حلق و بینی انجام شود.
کلام آخر
خارش گوش یکی از مشکلات بسیار شایع اما معمولا بی خطر در جامعه می باشد. گوش ها به طور طبیعی برای خارج کردن سلول های مرده اقدام به تولید چربی و جرم می کنند. دخالت در این فرایند و تمیز نگه داشتن بیش از اندازه گوش منجر به ایجاد عوارضی مانند پوسته شدن پوست و خارش گوش می شود.