خواب کودک و نوزادمادر و کودک
موضوعات داغ

8 علت شایع در بدخوابی نوزادان و کودکان

همانطور که بزرگسالان دچار بدخوابی می شوند، کودکان نیز در شرایط مختلف ممکن است بدخواب شوند

 

 

در این مطلب دلایل بدخوابی نوزادان و کودکان رو مورد بررسی قرار دادیم 

 

علت بدخوابی نوزادان چیست ؟

خواب منظم مهمترین عامل در رشد ذهنی و جسمی نوزاد و کودک می باشد. همانطور که بزرگسالان دچار بدخوابی می شوند، کودکان نیز در شرایط مختلف ممکن است بدخواب شده و از برنامه روتین خود خارج شوند. توجه داشته باشید که خواب کافی برای نوزاد بسیار با اهمیت می باشد. در این مقاله علل بدخوابی و راه های درمان آن را بررسی می کنیم. اختلال در خواب انواع مختلفی دارد که بی خوابی و بد خوابی از اقسام آن می باشد.

 

 

8 علت شایع بدخوابی نوزادان و کودکان

 

  1. اولین علت شایع در بدخوابی نوزادان و کودکان انتخاب روش نادرست برای خواباندن کودک می باشد.روش هایی مانند لالایی خواندن و یا تکان دادن کودک هنگام خواب می تواند کودک را شرطی کرده و به آن عادت دهد. در این حالت کودک بدون این روش ها قادر به خوابیدن نیست و خواب او مختل می شود.

  2. عدم برنامه ریزی برای فعالیت کودک. فعالیت های نامنظم و بدون برنامه باعث اختلال در خواب کودک شده و نظم در خواب را از بین می برد.

  3. مشکل تنفسی کودک نیز یکی از علت های بد خوابی در کودک است که باید برای درمان آن اقدام شود.

  4. کودکان به دلیل تخیل بالا و عدم درک واقعیت با دنیای تخیل ممکن است درگیر چهره ها و شخصیت های خیالی شوند. این مساله باعث بدخوابی کودک می شود که حضور والدین و اطمینان دادن آنها می تواند این مساله را برطرف کند.

  5. اضطراب و استرس کودکان به دلیل عوامل مختلف مثل درگیری درخانه و یا توقعات والدین می تواند منجر به بد خوابی کودک شود.والدین برای جبران این مشکل فضایی امن و به دور از استرس برای کودک خود فراهم کنند.

  6. مصرف نوشیدنی های کافئین دار می تواند باعث بدخوابی کودک شود.

  7. مشکلات پوستی مانند اگزما میز می تواند عامل بی خوابی در کودکان شود.

  8. وجود لوازم سرگرم کننده مانند مانیتور،تلویزیون یا کنسول بازی می تواند برنامه خواب کودک را به هم بریزد.

 

راه حل های رفع مشکلات بدخوابی نوزادان و کودکان 

 

در ادامه این مطلب 5 راه کار مهم و اساسی را برای رفع بدخوابی نوزادان و کودکان بررسی کردیم

  1. استفاده از نور مناسب و آرامش بخش. همانطور که روانشناسان می گویمد نور و رنگ خاصیت های روانی زیادی دارند و تاثیر زیادی بر اشخاص میگذارند.نور ملایم و آرامش بخش در اتاق خواب کودک می تواند خواب راحتی را برای کودک به ارمغان بیاورد.

  2. کودک را موقع خواب آلودگی به تخت خواب ببرید نه موقعی که خواب است.به ظاهر ممکن است این کار به خصوص برای مادرانی که خود به بچه شیر میدهند سخت به نظر بیاید،ولی با تهیه جدول خواب نوزاد به صورت عددی این کار ممکن است. از 1 تا 10 را معیاری برای کودک خود قرار دهید،کمترین عدد به معنای هوشیاری کامل کودک و بشترین عدد به معنای خواب نوزاد است شما بین عدد 7 و 8 کودک خود را روی تخت بگذارید. این کار باعث می شود هم کودک و هم شما خواب راحتی داشته باشید و کودک شخصیت مستقلی پیدا خواهد کرد.

  3. همیشه لازم نیست که موقع بیدارشدن و گریه کودک به اتاق او بروید. بگذارید کودک خود آرام شود و مجدد بخوابد. این کار وابستگی کودک برای خواب را کم می کند و کودک خواب راحت تری خواهد داشت.

  4. در موقع خواب با کودک ارتباط چشمی نگیرید. روانشناسان معتقد هستند که نگاه کردن به چشم کودک در موقع خواب کودک را تحریک میکند که از خواب بپرد و مشغول بازی شود.

  5. در تعویض پوشک سخت گیری نکنید. لازم نیست هر بار که کودک بیدار می شود پوشک او را عوض کنید فقط در صورتی که مدفوع کرده است پوشک راعوض کنید. در طول شب برای اینکه کودک بیدار نشود از دستمال های گرم برای تعویض پوشک استفاده کنید.

 

نتیجه گیری

بدخوابی کودکان در بلند مدت عوارض منفی بر رشد جسمی و ذهنی کودک میگذارد. با مطالعه و آموزش علت های بدخوابی کودک و راه های برطرف کردن این مشکل زمینه خواب راحت و کافی را برای کودک خود فراهم کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا